Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ

Απεργία – αποχή από την αξιολόγηση

Συνάδελφοι, σσες
Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας στις 27-09-2014, αποφάσισε, την προκήρυξη Απεργίας –Αποχής, από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης  (ΠΔ  152/13) των  εκπαιδευτικών,  αλλά  και  της  αυτοαξιολόγησης  –  αξιολόγησης  της  σχολικής  μονάδας  και  κάθε διαδικασία  αξιολόγησης  του  εκπαιδευτικού  έργου  που  πραγματοποιείται  σε  υλοποίηση  του  σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10). Με την ίδια απόφαση η  ΓΣ  καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές σχολείων και τους Σχολικούς Συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία με την οποία υλοποιείται το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο για την Αξιολόγηση και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης εκπαίδευσης για την ημερομηνία έναρξης αυτής.

Στάση Εργασίας

Την Πέμπτη 22.05.14 θα γίνει στη Νάξο ενημέρωση προς τους
Διευθυντές Σχολείων για την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση.
Η ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων στο πνεύμα προηγούμενων δράσεών
της και στη θέση της κατά της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης,
κηρύσσει στα όρια της
Στάση Εργασίας στις ώρες 08.00΄ – 11.00΄
και καλεί την ΟΛΜΕ να κηρύξει για τον ίδιο λόγο στάση εργασίας
στις ώρες 11.00΄ – 14.00΄.

ΜΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Προς ΕΛΜΕ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

ΘΕΜΑ: ΜΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Με αφορμή το ψήφισμα συμπαράστασης που δημοσιεύσατε στις 14 Μαρ 14, έχω να σας πω τα εξής:

Oι καθηγητές δεν καταδικάστηκαν τάχα για το "ατύχημα" που έγινε στην σχολική εκδρομή αλλά κρίθηκαν ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο γιατί μετέτρεψαν τον σχολικό περίπατο σε εκδρομή, γιατί εψυχαγωγούντο οι ίδιοι σε παρακείμενη ταβέρνα και γιατί απείχαν από τα καθήκοντα εφημερίας-επιτήρησης στον χώρο του συμβάντος. Δηλαδή δεν υπήρχε η φυσική τους παρουσία πάνω από 1 ½ ώρα με αποτέλεσμα οι μαθητές να παίζουν και να κινούνται ανεξέλεκτα τόσο στον χώρο του συμβάντος όσο και σε γειτονικά χωριά! Εξ΄αιτίας λοιπόν της ως άνω παραβατικής συμπεριφοράς τους έγιναν πρόξενοι της εξ΄αμελείας ανθρωποκτονίας του υιού μου Παναγιώτη όλοι μαζί κατά παραυτουργία. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι ο Παναγιώτης έχασε την ζωή του αβοήθητος μετά την πτώση του και μάλιστα μετά από την 3 φορά που επιχειρούσε ανάρτηση από το μοιραίο τέρμα. Κανένας δεν ήταν εκεί για να τον σταματήσει, κανένας δεν ήταν εκεί για να τον βοηθήσει.

 

Περισσότερα...

ΟΙ 140000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 1900 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ...

afisa19-21

ΟΙ 140000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

  • ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 1900 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους!
Να φωνάξουμε δυνατά για το άδικο που βιώνουμε επτά μήνες τώρα ως εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα. Για το βάρος που φόρτωσαν στις πλάτες μας οι Τροϊκανοί και οι τοποτηρητές τους. Για την απαξίωση που νιώθουμε καθημερινά εμείς και οι μαθητές μας και όλη η κοινωνία.
Ας προβάλουμε τη δική μας αξιολόγηση σε αυτούς που μας στέλνουν στην ανεργία και την ανέχεια. Σε αυτούς που θέλουν να μας απολύσουν, να κλείσουν τα σχολεία μας και να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία και την ελπίδα.

Περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων εκφράζει τη συμπαράσταση του στους συναδέλφους που καταδικάστηκαν πρωτόδικα για το ατύχημα που έγινε σε σχολική εκδρομή με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μαθητή, και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κοντά τους στη διάρκεια του δικαστικού αγώνα που θα ακολουθήσει, μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσής τους από το εφετείο.
Για το σκοπό αυτό ζητάμε επιπλέον από την ΟΛΜΕ:
  • Να καλύψει νομικά στο εφετείο όποιους συναδέλφους το επιθυμούν.
  • Να απαλλάξει, έστω ως μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης, από την ετήσια συνδρομή για την Ομοσπονδία τους εμπλεκόμενους συναδέλφους.
  • Να καλύψει κατά το δυνατόν τα δικαστικά έξοδα που έχουν κάνει μέχρι τώρα. (Ατύχημα με αποτέλεσμα τραγικό θάνατο μαθητή, που έγινε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής εντός του εργασιακού ωραρίου.)
  • Να τεθεί το θέμα του νέου πειθαρχικού κώδικα σε Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, ώστε να κινηθούν διαδικασίες για την αναθεώρησή του, ειδικά από τη στιγμή που και άλλοι συνάδελφοι μας διώκονται βάσει του συγκεκριμένου κώδικα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Εχθές 13/5/13, μετά από εισήγηση του ΠΑΜΕ η οποία υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ,  η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απεργία για την Τρίτη 13/5/13,  ημέρα που δεν έχει καν αρχίσει η επιστράτευση των καθηγητών.
Με αυτή τους την απόφαση αντί να στηρίζουν το κίνημα των καθηγητών, που ζητούσε απεργία για τις 17 Μαϊου προκειμένου να σπάσει η φασιστική επίθεση που δέχεται με την πολιτική επίταξη, το υπονομεύουν επικίνδυνα.
Με αυτήν τους την κίνηση στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική που καταστρατηγεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
Ενάντια σε όλους αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους αντιδρούμε με μαζικές συνελεύσεις και στήριξη της εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργία.
Αντίθετα με ο,τι διακηρύττουν η κοινωνία είναι μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Nοτίων Κυκλάδων:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αντώνης Φραγκίσκος                 Zωή Τζαννίνη

Περισσότερα Άρθρα...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Έναρξη
Προηγούμενο
1